I sofakroken med NG-heltene!

I sofakroken med NG-heltene!

Sebastian driver NG på Jessheim VGS! 

-Jeg startet opp Ny Generasjon i fjor sommer og følte rett og slett et kall til å starte det. Det har aldri vært noen form for kristent-lag på skolen, så jeg fikk et hjerte for skolen min. Målet har alltid vært og vil være å kunne være ett sted hvor hvem som helst som lurer på ting om Jesus kan komme. Og for kristne som ønsker å vokse i troen sin. 

- I starten hadde jeg store forventninger og de første 4-5 ukene var det bare meg og en kompis som ba i klasserommet. Etterhvert så kom det andre kristne som hadde sett samme behovet og ble med. Dette er yngre elever som jeg har kjempe tro på og som er gode leder for neste år.

- Den beste samtalen jeg har hatt var med ei jente som kom på besøk på NG og hun var ikke troende. Vi snakket om Jesu sin fred og at han kom for å gi fred og kjærlighet. Gud møtte opp og hun ønsket å ta imot Jesus. Dette var veldig sterkt og hun er per i dag forsatt med i NG.

- Det å leve ut sin tro på skolen er jo helt fantastisk. For jeg tror når man lever ut det man tror på så trenger man ikke flere "masker". Du går bare rundt å livet ditt blir et vitnesbyrd, og det er flott i seg selv. Det er jo selvfølgelig andre medelever som er uenige i det enn tror på selv, og da er det bare så enkelt som å elske dem. Man må ikke være enige med noen for å kunne elske dem, og det er det jeg synes er så bra med NG.  

Hilsen til andre som vurderer å starte gruppe: 

- Om du går på ungdomskolen eller videregående så er NG noe for deg. Det er en mulighet for deg til å vise fram troen på en måte hvor andre ungdommer kan relatere og forstå. Dette er perioder i livet hvor du kan hjelpe noen og lede dem til Jesus. Ikke la frykt, tid, tall eller omstendigheter holde deg igjen fra å være et lys i noen sin mørke hverdag.

I sofakroken med NG-heltene!

I sofakroken med NG-heltene!

 
image (1).jpg
 

Ingvild fra Akademiet VGS forteller om hvorfor hun har NG-gruppe!

- Det Jesus har gjort for meg er så enormt stort, og ingenting kan hindre meg i å dele det med andre. 

-Jeg tok over gruppen fra andre. Lederen for NG på Akademiet skulle slutte i det jeg skulle begynne - så det passet jo perfekt. Han visste at jeg var gira, til tross for at jeg aldri hadde drevet med NG tidligere. Jeg visste at jeg fra starten av ønsket å være tydelig ovenfor mine klassekamerater med hva jeg trodde på - så svaret ble et enkelt JA.

- Målet med gruppen er å vise de på skolen hvem Jesus er. Få vekk alle vrangforestillinger av en Gud som sitter på en sky med pekefingeren, og skape et bilde av en kjærlig og god Gud som sendte sin enste sønn for hvert enkelt menneske.

-Jeg skulle ønske at flere ga møtene våre en sjanse. Vi samler 10 % av de som går på skolen, noe som er bra. Likevel tror jeg mange ville fått en positiv overraskelse dersom de faktisk hadde kommet på et av møtene vi har. Jeg skulle også ønske at ledelsen på skolen ikke hadde vært en begrensning, og at vi hadde fått lov til å gjøre hva som helst - DA hadde det blitt fest.

-Den beste aksjonen jeg har vært med på er bibelutdeling, uten tvil! Å kunne gi Guds ord til alle mine medelever - det er stort! Alle fortjener en Bibel. Kanskje leser de ikke i den nå, men jeg tror likevel at den vil være til velsignelse til rett tid.

Hilsen til de som vurderer å starte gruppe: 

- Kjør på! Guds rike er en fest, og vi må gjøre det vi kan for at folk skal få oppleve det allerede nå. Det er vår oppgave å spre Guds godhet og kjærlighet - hvis ikke vi gjør det, da er det ingen andre som kommer til å gjøre det. Frimodighet og glede smitter - vær på tilbudssiden og gi mer enn det som forventes:) Det vil bli lagt merke til! Gud er på vår side.

Valentines 2016!

Valentines 2016!

I år feiret mange NG-grupper Valentines ved å dele ut slikkepinner og spre Jesu kjærlighet på sine skoler! Her finner du updates fra noen av dem:

Oppdal VGS

-Målet va at folk skulla kom på skulinj og få hør nå godt om se sjøl og at folk skulla få vit at dæ
finns en Gud som æ glad i dæm. Oss villa at folk skulla bli glad og berørt.
Lukas

Halden VGS

- Skulle egentlig ikke på skolen idag, men sto opp tidlig og dro ned å la kjærlighetene på alle bordene i kantina og ateret, en for hver stol. Etter 10minutter var alle 300 borte :D
Simon

Drammen VGS

-Stemningen er på topp her på Drammen VGS! :D Vi har delt ut slikkepinner i kantinen, biblioteket og ga det til folk som gikk forbi. :)
Elisabeth

Elverum VGS ble inspirert av Halden VGS og la ut slikkepinner på bordene i kantina! 

- Målet var enkelt og greit å spre kjærlighet og gjøre noe koselig for elevene samtidig fikk vi da vist dem et bibelvers(1 Kor 13, 4-8) så kanskje de tenker på det og tar det med seg videre!
Silje

På Kjenn US tok slikkepinnene slutt på 15minutter!

- Alle elevene var kjempefornøyde og det strømmet på med elever i kantina.
Helene 

Akademiet VGS hengte opp slikkepinner og lapper på alle skap! 

-God Valentinesstemning på AKA!
Ingvild

 

På Hetland VGS ble det satt opp slikkepinner/drops og post-it-lapper med oppmuntringer  på alle skap! 

- Vi ville vise hvem Jesus er ved å glede andre og vise at alle er satt pris på uansett og å oppmuntre folk! Det var mange som snakket om det i etterkant og sa at det var veldig koselig og de fleste var veldig glade.
Ingrid

NG-heltene forteller - derfor driver vi NG

NG-heltene forteller - derfor driver vi NG

Her kan du lese hvorfor noen av NG-heltene driver NG på skolen! 

- Vi vil være et lys i andres mørke. 
Silje, Elverum VGS

- Vi vil at skolen vår skal få et rett bilde av Gud. 
Simon og Sondre, Halden VGS

- Jeg sprer glede for å vise at Jesus ikke er en pekefinger-Gud, men en åpne-armer-Gud. 
Sofie, St.Halvard VGS (Drammen)

- Gud dukker opp hvor som helst - til og med på skolen! 
Lukas, Oppdal VGS

- Jeg ønsker å vise folk at kristendommen ikke handler om religion men om relasjon. 
Sebastian, Jessheim VGS

- Gud er for god til å ikke deles.
Julie, Oasen skole (på bilde)

Bibler - den perfekte julegaven

Bibler - den perfekte julegaven

IMG_8795.JPG

"Guds ord har kraft til å forvandle liv og omstendigheter." 

En morgen før jul delte NG-gruppen på Akademiet ut 100 innpakkede bibler og slikkepinner til både elever og lærere på skolen.

- Alle ble veldig glade. Det var lett å se at ingen forventet å få en ekstra julegave på en vanlig fredag. forteller Ingvild som er med i gruppen. 

De hadde også en "Hvem er Jesus?"-andakt på skolen i samarbeid med en kirke som noen av gruppemedlemmene er aktive i.

- Gruppen vår har et godt samarbeid med kirken, og de stiller gjerne opp. De fortalte om hvem Jesus er, og at det er viktig å kjenne han, ikke bare vite om han. sier Ingvild. 

Desember på Mandal VGS

Desember på Mandal VGS

NG på Mandal VGS viste virkelig Guds kjærlighet i desember!

Det begynte med varm kakao og reaksjonene var bare positive. Senere hadde gruppen en stand der det ble delt ut julegaver (NG-bibelen), slikkepinner, klementiner og pepperkaker.

- Jeg tror vi aldri har gitt ut så mange bibler på en utdeling før, forteller Rebekka som er med i gruppen.  

Til slutt satte gruppen sammen juleevangeliet på rim.

-  Dette ble gjennomført for 2 år siden også, og ble veldig vellykket. Derfor ville vi prøve det i år igjen. Styret samlet seg et par midtøkter før avslutninga, og fordelte roller, samt øvde. Fremføringa gikk bra, og alle syns det var gøy å se på. sier Rebekka.

- Alt i alt har dette vært et veldig bra halvår, og vi i styret gleder oss masse til enda ett!

Hilsen fra Bore US

Hilsen fra Bore US

Her er en hilsen fra Hannah og den nystarta NG-gruppen på Bore US:

- Første gang vi hadde møte, møtte det opp nesten 60 stk og neste gang var det nesten 50 stk. Vi syntes det har gått veldig bra, og det virker som de andre også liker det. Vi har snakket litt om hvorfor vi er kristne og fortalt litt om hva det vil si å være kristen. I tillegg har vi fått delt ut bibler til de som ville ha det.

- Vi satser på at det blir et bra halvår denne våren :)

Kjenn US stråler av Jesu godhet

Kjenn US stråler av Jesu godhet

- Bare det å gjøre en liten godhet når det er en stressende periode på skolen er gull verdt! sier Helene som driver NG på Kjenn US. Før jul ville hun dele ut pepperkaker og fikk hjelp fra 13 andre elever på skolen! 

De delte ut 16 bokser med pepperkaker og reaksjonene var veldig positive. Helene fikk også be for en person og en annen spurte hvordan man blir kristen! 

- Jeg så en gutt som satt alene og spiste lunsjen sin. Så da gikk jeg bort til han og ga han litt pepperkaker. Han sa ikke noe men jeg kunne se på ansiktsuttrykket at han ble utrolig glad. forteller Helene og hilser til andre NG-grupper:

- Planlegg godt - er dere en liten gruppe så er det bare å spørre elever om å være med. (Jeg som driver NG alene fikk jo med meg utrolig mange!) og vær der for elevene, snakk med dem.

Gledeslunsj på Lillehammer VGS

Gledeslunsj på Lillehammer VGS

6995_43832_294ca07b52.jpg

Én gang i uken samles en gjeng på 8-12 personer på Lillehammer VGS avdeling Sør og lunsjer sammen.

- I lunsjmøtene våre pleier vi å samles og å ha det hyggelig sammen. Noen ganger har vi hatt noen spørsmål som omhandler kristendommen, noen ganger er det noen som holder en 5-minutters andakt. Ellers så pleier vi bare å møtes, ha det hyggelig, høre på lovsang, og omgås med fantastiske mennesker! sier Karl Einar, en av gruppens medlemmer. 

 

Julespesial:

Det var en gang en gutt
som hadde masse futt
og Jesus ville spre
til skolen sin - å se!

Der sitter det en gjeng
av mennesker i fleng
som spiser lunsjen sin
og synes den er fin.

Hva snakkes det der om?
En frelser som hit kom
til jorden for å spre
glede og kjærlighet.

 

Der spiser de sin lunsj
Med latter - en gledesbrunsj
og sprer det Gode Ord

med gutten med futt og tro.

En gruppe startet han
for å hjerter sette i brann
så nå samles de i lunsjen

og snakker om denne hunchen
de har om frelsen nær
for alle og enhver.

Jesus varmer på St. Hallvard

Jesus varmer på St. Hallvard

Den nystartede NG-gruppen på St. Hallvard VGS hadde nylig sitt første møte og sin første aksjon. Mange bønner ble bedt i forkant og de var godt forberedt!

Da dagen endelig kom stod gruppen klar utenfor skolen med kakao og lapper som både informerte om gruppen, men som også oppmuntret elevene. Det var mange som gladelig tok imot de varme koppene i den kalde høstluften, tidlig den morgenen før skoledagen begynte.

Elevene hadde bare gode ting å si om aksjonen:
“Dagen min ble så bra på grunn av det!”
“Dette er den beste skoledagen hittil i år”

Til slutt kom 9 personer på møtet hvor en pastor talte, men mange, mange flere ble berørt av aksjonen. Utrolig mye godt kan komme ut av en oppmuntrende kopp med kakao på morgenkvisten, en varm bolle i hånden eller bare ett enkelt smil. Bare det at én enkelt person føler seg sett, gjennom et smil eller en ‘free hug’ kan være livsforvandlende.

Jesusbrus til Hetland VGS!

Jesusbrus til Hetland VGS!

Ingrid driver med NG på Hetland VGS og ble inspirert av andre NG-grupper til å dele ut Jesus-brus på sin skole! Hun stelte seg i kantina i spisefri og begynte aksjonen.
70 brus senere var stemningen på skolen betydelig bedre og elevene var veldig glade og takknemlige! 

Mange ble nysgjerrige på gruppa og Ingrid anbefaler dette videre fordi det ledet til mange gode spørsmål.

Pizza og frukt på Akademiet!

Pizza og frukt på Akademiet!

NG på Akademiet satte seg ned for å planlegge høstens aksjoner.

- Vi bestemte oss for å ha en bra start for å bli lagt merke til, og kjørte derfor på med frukt og pizza. forteller Ingvild som er med i gruppen. 

Gruppen kjøpte inn 270 stk frukt som ble delt ut en onsdag, og dagen etter fortsatte de med utdeling av pizza!  Kommentarene fra elever på skolen var veldig positive:
"Dette var akkurat det jeg trengte i dag"
"Elsker Ny Generasjon"
"Dere er så snille"

Gruppen inviterte til sine månedlige møter, der de forteller om Jesus. 

Ingvilds tips til andre grupper:
Søk om penger fra frifond. Tenk stort og tenk på hvordan dere som NG-gruppe kan bli mest mulig synlig og spre mest mulig godhet! Ha en plan og følg den!

"Ask a stupid question"-day på Alta VGS!

"Ask a stupid question"-day på Alta VGS!

NG på Alta VGS gjorde en aksjon - "Spør oss om Jesus og få kake". Med fine plakater og hjelp fra en ungdomsleder ble det hele kjempebra! 

Kakene tok slutt da 50 stk kom å stilte spørsmål som:
Gikk Jesus virkelig på vannet?
Hvem var egentlig Jesus?

- Det bragte mange smil og mye latter, og vi fikk ingen negative kommentarer. Og det beste e jo at det handla om Jesus! sier Madelén fra gruppen. 
Gruppen fikk også mye forbønn fra menighetene! 

Elevene gleder seg til Porsnes ukentlige samlinger!

Elevene gleder seg til Porsnes ukentlige samlinger!

Høsten er igang og med det, forhåpentligvis, mange gode vaner! På Porsnes har NG-gruppen startet med fantastiske samlinger hver tirsdag!
En uke startet samlingen med en Mariekjeks-konkurranse der Jesusbrus var en helt topp premie. Det ble også en promo til en kristen festival i Halden, lek og muffins!

– Det ble en svært god samling på alle måter, sier Simon som er med i gruppen.
Hovednummeret, andakten, var en film som heter “Falling plates” og etter det snakket Simon om selve kjernen i den kristne troen.

– Jeg fortalte om at Guds kjærlighet er for alle, og at alt Gud gjør er i kjærlighet, sier Simon og fortsetter:
– Folk er veldig fornøyd og sier at de gleder seg til neste gang.

Som en perfekt avslutning ble de siste muffinsene delt ut til elever i korridorrene.

Hoppende glede i Søgne!

Hoppende glede i Søgne!

10933702_1619942528222292_3393059097542284485_n.jpg

NG på Oasen skole bestemte seg for å joine Godhetsuka 2015. Et av forslagene var å leie inn hoppeslott til skolen, hvilket gjorde både gruppen og rektoren veldig gira. Med økonomisk støtte fra skolen og frifond fikk de tak på 2 hoppeslott for bare 4000kr. Det ene hoppeslottet var 7m høyt og det andre 13m langt! 

- Det ble stor jubel på skolen, blant elever, men også mange av lærerne syntes det så gøy ut! Det ble en utrolig gøy opplevelse, og noe jeg godt kunne gjort igjen! sier Julie som er med i gruppen og hilser videre:
- Ikke tenk for lite! Det er mye som kan bli gjort, selv med ungdomsskole elever! Jeg sier til meg selv angående NG på Oasen at jeg ikke skal være redd, og ikke miste motet, for Gud er med i ALLE situasjoner! Stol på han, så vil han være med!

Kvikkbibler på Tverlandet US

Kvikkbibler på Tverlandet US

På Tverlandet US utenfor Bodø tenkte elevene at det var en fin anledning å dele ut bibler til påske. For å gjøre det hele litt ekstra kult, kjøpte de i tillegg til de 120 biblene, også inn Kvikklunsj og "Jesus <3 U"-klisterlapper. 

Tidlig om morgenen stod gruppen utenfor skolen og delte ut de innpakka biblene til alle som gikk forbi! Folk ble glade og takket, og noen prøvde og få med seg flere pakker.