IMG_4995.jpg
sølv.png
Abstract-Backgrounds-Vol-2_07.jpg
4.png
Bakgrunn-kjærlighet.png
IMG_4995.jpg

MIN SKOLE - MIN MULIGHET


Finnes det ingen kristen gruppe på din skole? Tenk hva som kan skje om du bestemmer deg for å starte en slik gruppe. 

Les mer

SCROLL DOWN

MIN SKOLE - MIN MULIGHET


Finnes det ingen kristen gruppe på din skole? Tenk hva som kan skje om du bestemmer deg for å starte en slik gruppe. 

Les mer

 

3 steg for å komme i gang med gruppen

1435669091582.png
download.png
download (1).png

Samle de kristne

Noe som kan være bra å gjøre i starten er å finne ut hvem kristne på skolen og spørre om de vil være med i gruppen. 

Hvis du ikke kjenner noen selv kan du prøve å spørre ungdomslederen din, kanskje hun kjenner til noen flere! :) 

Se til at alle medlemmer i gruppen også er medlemmer i Ny Generasjon. Hvis du ikke finner flere kan du alltid starte gruppen selv! 

Snakk med rektoren

Når gruppen er startet er det topp å ta en snakk med rektoren å fortelle litt om hvem dere er og hva dere vil gjøre.

Å bygge en bra relasjon mellom rektoren og gruppen fra begynnelsen kommer til å hjelpe mye når dere skal gjøre ting senere. 

Start med samlinger

Ha en første samling der dere kan snakke litt sammen og be for skolen! Finn ut hva dere har lyst til å gjøre og hvordan dere kan vise Jesu kjærlighet best på skolen. 

PS: Litt boller og snacks er aldri en dårlig idé! 

 

BIBLER Når du bestiller bibler til NG-gruppen kan du få 50% av prisen + portoen dekket av frifond :)  Prisen som NG-gruppen betaler selv blir da (for 50+ bibler) 17,5kr/stk. 

BIBLER

Når du bestiller bibler til NG-gruppen kan du få 50% av prisen + portoen dekket av frifond :) 

Prisen som NG-gruppen betaler selv blir da (for 50+ bibler) 17,5kr/stk. 

NY LEDER Vet dere hvem som kommer til å lede NG-gruppen neste skoleår? Begynn å planlegge allerede høsten før slik at personen kommer godt inn i det og vet hva han/hun skal gjøre :) 

NY LEDER

Vet dere hvem som kommer til å lede NG-gruppen neste skoleår? Begynn å planlegge allerede høsten før slik at personen kommer godt inn i det og vet hva han/hun skal gjøre :) 

KALENDER Skoleåret er full av perfekte dager for en NG-aksjon! Her kan du finne mye inspirasjon til hva du kan gjøre og hvilke dager som kommer fremover :) 

KALENDER

Skoleåret er full av perfekte dager for en NG-aksjon! Her kan du finne mye inspirasjon til hva du kan gjøre og hvilke dager som kommer fremover :) 

STABEN Ny Generasjons stab og trainees finnes tilgjengelige for å svare på spørsmål om alt himmel mellom jord. Ikke nøl med å ta kontakt hvis du lurer på noe eller trenger inspirasjon!  

STABEN

Ny Generasjons stab og trainees finnes tilgjengelige for å svare på spørsmål om alt himmel mellom jord. Ikke nøl med å ta kontakt hvis du lurer på noe eller trenger inspirasjon!  

STYRET Hver NG-gruppe kan ha opp til 5 styremedlemmer inkl. leder. Styremedlemmer er rett og slett medlemmer i gruppen som deler på ansvaret for gruppen slik at lederen ikke trenger å gjøre alt selv :) 

STYRET

Hver NG-gruppe kan ha opp til 5 styremedlemmer inkl. leder. Styremedlemmer er rett og slett medlemmer i gruppen som deler på ansvaret for gruppen slik at lederen ikke trenger å gjøre alt selv :) 

RABATTKODER I tillegg til rabatt på bibler får alle NG-grupper rabattkoder til andre ressurser som feks t-skjorter til aksjoner. Rabattkodene blir sendt til gruppelederen via epost med jevnlige mellomrom. 

RABATTKODER

I tillegg til rabatt på bibler får alle NG-grupper rabattkoder til andre ressurser som feks t-skjorter til aksjoner. Rabattkodene blir sendt til gruppelederen via epost med jevnlige mellomrom. 

HVIS REKTOREN SIER NEI Alle har rett å starte NG på sin skole, men iblant er det vanskelig å forklare for rektoren hva man har lyst å gjøre :)  Her finner du to dokumenter med info om NG som du kan vise til rektoren på en fin måte. Hvis det trengs mer forklaring kan noen fra NG-staben også kontakte rektoren din. Ofte er det bare en misforståelse mellom rektoren og gruppen.  Brev til rektoren fra NG Rettleiar til skolen og skoleeigar om organisasjonars plass i skolen

HVIS REKTOREN SIER NEI

Alle har rett å starte NG på sin skole, men iblant er det vanskelig å forklare for rektoren hva man har lyst å gjøre :) 

Her finner du to dokumenter med info om NG som du kan vise til rektoren på en fin måte. Hvis det trengs mer forklaring kan noen fra NG-staben også kontakte rektoren din. Ofte er det bare en misforståelse mellom rektoren og gruppen. 

Brev til rektoren fra NG

Rettleiar til skolen og skoleeigar om organisasjonars plass i skolen

sølv.png

Stafettveksling


Stafettveksling


 

Se for deg en stafett. Uansett om sporten er løping, hekk, langrenn eller skiskyting så er et av de mest nervepirrende øyeblikkende vekslingen. I noen stressende sekunder skal alt klaffe, man skal treffe personen på ryggen og helst tjene et par sekunder på motstanderlagene. Noen ganger går det galt og stafettpinnen treffer bakken, eller langrennsløperen snubler i sine egne staver og går på snøra.

En god nyhet til deg er at du har litt bedre tid til å gjøre en god veksling i din NG-gruppe. Hvis du er leder eller sitter i styret i en NG-gruppe og du vet med deg selv at du er ferdig på skolen til sommeren, så har vi noen gode tips å komme med. Selv om det hadde vært digg om du hadde vært med og bidratt i NG-gruppen din til evig tid, så er kanskje din etappe klar for veksling. Selvfølgelig kan du stryke på eksamen og gå året om igjen, det er ingen fordømmelse for det - men samtidig så håper vi at du treffer blink på avgangsprøven.

#1

Finn ut hvem som kan bli leder etter deg. Ikke tenk at lederen må være akkurat som deg, du er så unik og spesiell at da vil du aldri finne en ny leder. Kanskje er det en person i klassen under deg som kan ta over gruppen?

#2

Tren de neste lederne. Hvis dere er en hel gjeng som går ut av skolen nå, er det kjempeviktig å trene opp flere nye ledere. Gi de ansvar og la de ta mer og mer over gruppen nå de siste månedene av skoleåret.

#3

Snakk med ungdomslederen din. Kanskje går du på en gigantisk skole og ikke har hele oversikten selv? Snakk med din ungdomsleder og evt med andre kristne ledere i byen din for å få hjelp til å finne de kristne på skolen din. Forhør deg også med andre kristne elever og kristne lærere.

#4

Hjelp de som tar over. Gi dem all visdom og kunnskap som du har, hjelp dem med å gi beskjed til oss om hvem som tar over gruppen og overfør eventuelle penger gruppen har til de som tar over.

#5

Registrer en gruppe på din nye skole via nygenerasjon.no og go strong!

 
Abstract-Backgrounds-Vol-2_07.jpg

Frifond


Har dere en god idé, men mangler pengene til å gjennomføre det? 

Les om andre som har søkt frifondsmidler og søk selv!

Frifond


Har dere en god idé, men mangler pengene til å gjennomføre det? 

Les om andre som har søkt frifondsmidler og søk selv!

4.png

HJELPEMIDLER


HJELPEMIDLER


ANDAKTER:

 
 

Praktiske ting:

Todo-list

Todo-list

Todo-list

Todo-list

 
Christmas-box

Christmas-box

 
Bakgrunn-kjærlighet.png

Kjærlighetens 5 språk


Kjærlighetens 5 språk


 

Gjør det som virkelig kommer til å bety noe. 

Alle elsker å få en kopp varm kakao en kald morgen utenfor skolen i november, eller en julegave i desember. Men hva kan dere gjøre innimellom de store aksjonene? Boken Kjærlighetens fem språk tar opp 5 forskjellige måter som folk flest føler seg elsket på; Ord, gaver, fysisk kontakt, tjenester og kvalitetstid. Finn ut hvilket kjærlighetsspråk dine venner har og gjør en aksjon kun for dem! Det krever ikke mye energi - men kommer til å bety veldig mye for dem! 

 
 
Ord.png
 

Ord

Er det noen av vennene dine/folk i klassen som har kjærlighetsspråket ord? Noen gode tips er da å sende en koselig SMS eller å si noe snilt neste gang du ser h*n :) En koselig hilsen på skapet  eller laptopen fungerer også! 


 

Fysisk kontakt

For personer som har fysisk kontakt som sitt språk kan en klem gjøre hele forskjellen mellom en fantastisk dag og en helt forferdelig dag! 

Fysiskkontakt.png

Gaver.png
 

Gaver

Tips: Legg litt ekstra fokus på bursdagspresangen! En gjenomtenkt presang med kort, litt ekstra fint papir og du er good to go! Sjokolade en fredag da personen ikke har bursdag er også en god idé.


 

Tjenester

Trenger vennen din hjelp med å vaske sykelen sin? Eller kanskje puggehjelp til neste prøve? Hold ørene åpne etter ting personen kunne trengt hjelp med :) 

Tjenester.png

Kvalitetstid.png
 

Kvalitetstid

De fleste liker å ta en kaffe/bolle med venner på byen, men for noen betyr det alt! Finn ut hvem de er og gå ut kun dere to. Ekstra godt tips er å spandere kaffen! 


...fordi Gud elsket oss først.