Se for deg en stafett. Uansett om sporten er løping, hekk, langrenn eller skiskyting så er et av de mest nervepirrende øyeblikkende vekslingen. I noen stressende sekunder skal alt klaffe, man skal treffe personen på ryggen og helst tjene et par sekunder på motstanderlagene. Noen ganger går det galt og stafettpinnen treffer bakken, eller langrennsløperen snubler i sine egne staver og går på snøra.

En god nyhet til deg er at du har litt bedre tid til å gjøre en god veksling i din NG-gruppe. Hvis du er leder eller sitter i styret i en NG-gruppe og du vet med deg selv at du er ferdig på skolen til sommeren, så har vi noen gode tips å komme med. Selv om det hadde vært digg om du hadde vært med og bidratt i NG-gruppen din til evig tid, så er kanskje din etappe klar for veksling. Selvfølgelig kan du stryke på eksamen og gå året om igjen, det er ingen fordømmelse for det - men samtidig så håper vi at du treffer blink på avgangsprøven.

#1

Finn ut hvem som kan bli leder etter deg. Ikke tenk at lederen må være akkurat som deg, du er så unik og spesiell at da vil du aldri finne en ny leder. Kanskje er det en person i klassen under deg som kan ta over gruppen?

#2

Tren de neste lederne. Hvis dere er en hel gjeng som går ut av skolen nå, er det kjempeviktig å trene opp flere nye ledere. Gi de ansvar og la de ta mer og mer over gruppen nå de siste månedene av skoleåret.

#3

Snakk med ungdomslederen din. Kanskje går du på en gigantisk skole og ikke har hele oversikten selv? Snakk med din ungdomsleder og evt med andre kristne ledere i byen din for å få hjelp til å finne de kristne på skolen din. Forhør deg også med andre kristne elever og kristne lærere.

#4

Hjelp de som tar over. Gi dem all visdom og kunnskap som du har, hjelp dem med å gi beskjed til oss om hvem som tar over gruppen og overfør eventuelle penger gruppen har til de som tar over.

#5

Registrer en gruppe på din nye skole via nygenerasjon.no og go strong!