Vegard.png
 

VEGARD

Vegard har aldri gått på en skole der det har vært en Ny Generasjons-gruppe. Oppvokst i Hamar som ateist, var det helt utenkelig for ham å tro på Jesus. Beskrivelsen hans av kristne har vært at det er rart at det kan finnes folk som tror på Jesus. En del av ham har også tenkt at de som bekjenner en kristne tro, må være en smule dumme.

For 8-10 år siden er det mange skoler i Østfold som har Ny Generasjonsgruppe. Flere av de deler ut en pocketutgave av Bibelen med ett bilde av Jesus på coveret. Til sammen så blir flere tusen bibler delt ut på ungdomsskoler, videregående skoler og høyskoler. Ett av disse ny testamentene havner i hendene på ei ung jente. Hun er ikke så interessert i Bibelen selv, men tar den med seg og plasserer den hjemme i bokhylla si.

I 2017 så går denne jenta på skole sammen med Vegard i Oslo. Han har like før skoleslutt hatt en litt merkelig opplevelse, som han lurer på om kan være en åndelig opplevelse. Siden Vegard ikke har noen tidligere erfaringer med slikt, prøver han å utforske hva dette kan være for noe. Ved ett tilfelle forteller han litt om sine opplevelser med denne skolevenninnen som da bestemmer seg for å gi denne bibelen til Vegard. Han begynner å lese vitnesbyrdene og evangeliene. Ønsket hans er å komme i kontakt med noen kristne på sin egen alder, som han tror kanskje kan hjelpe ham med å forklare hva det er han har opplevd. Det er allikevel en utfordring; han kjenner ikke unge mennesker som tror på Jesus.

En kald høstdag får Ny Generasjon en epost. Ved første øyekast er eposten litt merkelig og vi forstår ikke helt hva avsenderen mener. Vi bestemmer oss for å følge opp eposten, gir den et svar og møter avsenderen til en kaffe.

På kaféen møter vi Vegard. Det viser seg at han har funnet epostadressen til Ny Generasjon i Bibelen han har fått, og henvendt seg til oss for å møte noen kristne på sin egen alder. Samtalen med Vegard er god, og den ender opp med at han blir med i en lifegruppe samme kvelden. Han får der muligheten til å omgås andre som tror på Jesus, og som svarer på hans spørsmål og følger ham de første stegene i en tro på Jesus.

BILDE til bruk på storskjerm:

Partnerkirke ressurs Vegard.jpg