BAKGRUNN

Papparazzi.jpg

Vi mennesker skal stå til regnskap for livene våre. Ingen mener at forbrytere av noe slag skal få gå fri. Heller ikke små forbrytere. Vi ergrer oss når rettssystemet ikke fungerer og skyldige går fri. Det eneste problemet, er at vi er alle skyldige når vi skal foran Gud. I denne andakten vil du sette fokus på at alle mennesker er skyldige for Gud og at alle sider ved livet er synlig for ham. De gode nyhetene er at Jesus har kjøpt oss fri fra alt vi har gjort.

BIBELVERS

Romerne 3,23 ...for alle har syndet og mangler Guds herlighet.

Kol 2,14 Gjeldsbrevet mot oss slettet han, det som var skrevet med lovbud; han tok det bort fra oss da han naglet det til korset.

Salme 51,1-12 

Til korlederen. En salme av David,  2 da profeten Natan kom til ham etter at han hadde vært hos Batseba. Vær meg nådig, Gud, i din kjærlighet, stryk ut mitt lovbrudd i din store barmhjertighet! Vask meg ren for skyld og rens meg for min synd! For mine lovbrudd kjenner jeg, min synd står alltid for meg. Mot deg alene har jeg syndet, det som er ondt i dine øyne, har jeg gjort. Derfor har du rett når du taler, du er ren når du feller dom. Ja, med skyld ble jeg født, med synd ble jeg til i mors liv. Se, du gleder deg over sannhet i mitt indre, du lærer meg visdom i det skjulte. Ta bort min synd med isop, så jeg blir ren, vask meg, så jeg blir hvitere enn snø. La meg få oppleve fryd og glede, la lemmene du knuste, få juble. Skjul ditt ansikt for mine synder, utslett all min skyld. Gud, skap i meg et rent hjerte. gi meg en ny og stødig ånd!


Johannes 8,12 Igjen talte Jesus til folket og sa: "Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys."

"Jesus tok straffen for dine synder!"

GJENNOMFØRINGEN

De store ukebladene rundt i verden lever av å selge blader med bilder av kjendiser. Kjendiser som gjør noe de ikke burde selger veldig bra. Dette har født fram et nytt yrke, paparazzi . Disse fotografene gjør hva som helst for å få unike bildene av kjendiser i pinlige situasjoner. Dessverre så kjøper vi blader og gjør dette til en lukrativ business. Er du kjendis, så er det vanskelig å ha et privatliv.
Ikke bare kjendiser tabber seg ut. De fleste mennesker gjør ting som man ikke er stolte av i ettertid. Forskjellen er at bilder av feiltrinnene, ikke blir publisert verden over. Se for deg at fotografer har fanget alle dine mest pinlige, mørke og onde øyeblikk. Ville du hatt disse episodene på førstesidene av ukeblader over hele verden? Bibelen forteller at alle mennesker har syndet og står flaue foran Gud. Ingenting er skjult for ham. Han får med seg alt som foregår.
Du kan lage et drama dersom du har noen medhjelpere. Kle ut en person som engel med et kamera rundt halsen. Få en annen person til å gjøre forskjellige små og store synder. Det kan for eksempel være at han lyver, slår ned en person eller stjeler. Engelen dukker opp på hver av disse hendelsene og tar et eller flere bilder. Poenget er at Gud får med seg alt som foregår. Vi skal alle stå foran Gud når vi dør. Da skal vi gjøre opp regnskap for alt vi har gjort. Det er ingen av oss som har noen grunn til å være stolt når alle våre handlinger, motiver og innerste tanker skal avsløres.
Du tar fram kameraet til engelen og poengterer at her inne er det bilder som kan fremkalles. Kun en ting kan komme i veien. Dersom filmen kommer ut i lyset blir de ødelagt. Ta filmen ut av kameraet og i lyset. Poengter at bildene av ugjerningene er slettet.

Jesus forteller om seg selv, og sier at han er lyset. Han vil tilgi oss og slette ut alle syndene våre. Bibelen sier at han naglet listen med alle syndene våre opp på korset. Alle mennesker kan få utslettet syndene sine. Jesus gjorde opp for alle sammen. Da kan du stå med løftet hode foran Gud uten å være flau for noe. Avslutt med å forklare hvordan du kan la Jesu lys skinne på livet ditt. Den som tror i sitt hjerte at Gud oppreiste Jesus fra de døde og bekjenner med sin munn at han er Herre skal bli frelst. Jesus vil la sitt lys skinne på deg og slette ut alle syndene dine.