BAKGRUNN

Å være kristen handler om å bli kjent med Jesus. På grunn av fordommer er det dessverre mange som ikke tar seg bryet til å bli kjent med ham.

BIBELVERS

Johannes 10,14 Jeg er den gode gjeteren og jeg kjenner sauene mine.
Matteus 4,19 Jesus ropte til dem: Kom og bli etterfølgerne mine.

”Ønsker du å bli kjent med Jesus?”

GJENNOMFØRINGEN

Frode er en ny gutt i klassen. Han er fra landsbygda. Etter bare noen dager går det rykter om Frode. Han er både dust, treg, kjedelig og bonde. Ingen tar seg bryet å finne ut av om det virkelig er slik. Spør forsamlingen om hva en må gjøre for å finne ut om ryktene er sanne. Svaret er selvfølgelig at man må bli kjent med Frode.

Frode arrangerer bursdagsfest. Ikke mange kommer, men de som dukker opp får seg en overraskelse. Han har klasserekord i stort gutterom med playstation på storskjerm, hjemmekinoanlegg, svømmebasseng i hagen og basketballbane i innkjørselen. Frode viser seg faktisk å være en kul ung mann. Ryktene var ikke sanne. Det handlet bare om å bli kjent med han.

Det går en del rykter om Jesus blant ungdommer i Norge. Blant annet at han er kjedelig, uinteressant og ikke verdt å bli kjent med. Hva trenger en å gjøre for å finne ut av om ryktene er sanne? En må bli kjent med Jesus. Kun på den måten har man rett til å uttale seg om Jesus. Å investere tid i å bli kjent med Jesus er smart. Her kan du gjerne fortelle om din prosess i å bli kjent med Jesus. Pluss gjerne på med historiene til en venn eller to.

Hvordan ble klassen kjent med Frode? De kom på besøk og de brukte tid sammen. Skal man bli skikkelig kjent er det også lurt å snakke sammen. Du kan gjøre en del ting for å bli kjent med Jesus. Han ønsker å bli kjent med deg og venter på ditt initiativ.

Her er noe du kan gjøre:
Du kan besøke kristne møter.
Du kan begynne å be til ham.
Du kan begynne å lese om han i bibelen.

Jeg er sikker på at du vil få noen positive overraskelser.